Sâmbătă, 18.05.2024, 08:00
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Artilerie [1]
Instrucția focului [14]
Infanterie [0]
Informatica [0]
Transmisiuni [24]
Obiecte generale [10]
Diverse [8]
În rusă [4]

Login form

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0



Statistica Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru

Forum: 281/2332
Prezentări: 132
Fâşiere: 91
Articole: 61
Photo: 121

Acasă » Articole » Transmisiuni

Documentele necesare pentru organizarea legăturii radio.

Documentele necesare pentru organizarea legăturii radio.

         Pentru stabilirea legăturii radio, fiecare staţie radio trebuie să dispună de următoarele documente (la aprecierea şefului care organizează lucrul mijloacelor radio):

a) Caracteristici de lucru radio (date radio);

b) Registrul staţiei radio;

c) Extras din Schema-ordin organizaţiei transmisiunilor;

c) Tabela radistului de serviciu;

d) Tabela Alfa;

e) Lista frecvenţelor interzise sau Lista frecvenţelor admise spre utilizare;

f) la hotărârea persoanelor care organizează transmisiunile radio pot fi şi caracteristicii de lucru a altor reţele radio

În Extrasul din Schema-ordin se indică numărul reţelei (direcţiei) radio, componenţa şi tipul mijloacelor de transmisiuni.

         Tabela radistului de serviciu este destinată pentru codificarea comenzilor (semnalelor) referitor la stabilirea şi asigurarea legăturii radio, codificarea frecvenţelor, tipul antenei, starea de funcţionare a staţiei radio, modul de lucru, precum şi în alte scopuri. Ea are un complet de chei: orizontale şi verticale, care au un termen de 24 ore, de obicei se schimbă la orele 24.00.


Tabela Alfa se foloseşte pentru formarea indicativelor individuali şi circular pentru lucru staţiilor în fonie sau telegraf auditiv, pentru ce pot fi folosiţi indicativi telegrafici permanenţi (formaţi din patru simboli – litere şi cifre). De obicei Tabela Alfa se foloseşte pentru staţiile de putere mijlocie, putere mare care funcţionează în reţelele (direcţiile) radio în care indicativele se schimbă o dată în zi.

Registrul staţiei radio este destinat pentru fixarea tuturor acţiunilor operatorului staţiei, precum şi traficului de informaţie. În Registru ... se fac însemnări despre primirea (predarea) serviciului, deservirea tehnică, tipul antenei instalate, numărul reţelei (direcţiei) de funcţionare, frecvenţele instalate, permisiunea emisiei cu indicarea funcţiei şi numelui persoanei, despre toate convorbirile de serviciu şi operative, semnalele, radiogramele şi comenzile transmise şi recepţionate, categoria de urgenţă a informaţiei operative, trecerea la frecvenţele de rezervă, indicativele staţiilor cu care sa stabilit legătura şi calitatea legăturii, despre schimbul raionului de dislocare, de asemenea despre deconectarea staţiei. Fiecare înscriere trebuie să conţină ora (cu precizie 1 minut) executării.

Notă! La staţiile de putere mică Registrul staţiei nu se îndeplineşte.

 

La fiecare staţie  radio  pe unde scurte, putere mijlocie sau putere mare obligatoriu trebuie să existe Lista frecvenţelor interzise (frecvenţele SOS, salvării, pompierilor, aviaţiei, căii ferate etc.) sau Lista frecvenţelor permise care pot fi folosite ca frecvenţe de rezervă.

Categorie: Transmisiuni | Adăugat de: Codru (30.12.2012)
Vizualizări: 587 | Tag-uri: armata, radio, bubulici, catedra militara utm, comunicatii, catedra militara, transmisiuni, militar | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Caută pe site

Mini-chat
 
200

Linkuri utile
  • Ministerul Apărării
  • Academia militară
  • Oastea Moldovei
  • Universitatea Tehnică a Moldovei
  • Russian Arms forum
  • Военное дело
  • Форум радиолюбителей
  • Сервер р/любителей России
  • 134 учебный полк связи

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz