Vineri, 04.07.2025, 17:39
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Împrejmuirea obiectivelor şi utilarea posturilor
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:11 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2076
Reputatia: 60
Împrejmuirea obiectivelor şi utilarea posturilor


1. Teritoriul pe care sînt amplasate obiectivele de pază tre¬buie să fie împrejmuit cu gard (din lemn, sîrmă ghimpată etc.).

Teritoriul pe care sînt amplasate obiectivele importante (magazii cu substanţe explozive, muniţii, combustibil etc.), trebuie să aibă împrejmuire exterioară şi interioară cu înălţimea de cel puţin 2 m şi distanţa dintre sîrme de cel mult 15 cm. Distanţa dintre împrej¬muirea exterioară şi cea interioară este determinată de condiţiile locale şi poate fi de 10 m şi mai mare. Între împrej¬muiri este amenajat un culoar de itinerar pentru mişcarea santinelelor şi un culoar de control, lîngă partea exterioară a împrejmuirii, cu lă¬ţimea de cel puţin 5 m.

Pentru comoditatea controlului căilor de acces la obiectivul păzit, între împrejmuiri (lîngă împrejmuirea exterioară) pot fi instalate foişoare de observare, utilate cu mijloace de legătură, semnali¬zare, proiectoare şi instalaţii paratrăsnet.

La obiectivele de importanţă deosebită, în baza deciziei şefului statului major, pot fi executate construcţii inginereşti speciale cu armament şi aparate de observare sau foişoare de observare cu îm¬prejmuire antiglonţ.

Pe căile de acces spre teritoriul obiectivelor păzite, în caz de nece¬sitate, sînt puse indicatoare ce se văd bine ziua şi noaptea, cu inscripţiile: „Trecerea (circulaţia) interzisă”. Calea de ocolire se indică printr-o săgeată. Aceste indicatoare pot fi instalate doar pentru o anu¬mită perioadă a zilei.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:12 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2076
Reputatia: 60
2. În jurul obiectivelor amplasate în exteriorul unităţii mili¬tare, de comun acord cu organele puterii de stat şi cu cele de autoadministrare locală, pot fi stabilite, în conformitate cu legislaţia, zone şi raioane inter¬zise. Limitele zonei (raionului) interzise vor fi marcate pe teren cu indicatoare ce se văd bine, în limba de stat. De exemplu: „Zonă interzisă (raion interzis), trecerea (circulaţia) interzisă”. Despre stabi¬lirea limitelor zonei interzise (raionului interzis) şeful garnizoanei (comandantul unităţii militare, şeful obiectivului păzit) este obligat să anunţe, prin intermediul organelor administraţiei lo¬cale, populaţia localităţilor din apropiere. În limitele zonelor (raioanelor) interzise nu vor intra drumurile de circulaţie gene¬rală, construcţiile de locuit şi de serviciu, terenurile agricole etc.

3. Pe teritoriul postului, în funcţie de condiţiile locale, santi¬nela va fi asigurată cu un cîmp vizual şi de tragere maxim (cel puţin 50 m). De aceea, teritoriul din jurul postului va fi curăţat de arbuşti, copacii vor fi tăiaţi parţial – crengile de jos pînă la înăl¬ţimea de 2,5 m, iarba – cosită, iar obiectele de prisos – înlăturate. Limi¬ta interzisă, ce stabileşte distanţa după care accesul persoanelor străine nu este admis, se marchează cu indicatoare vizibile pentru santinelă ziua şi noaptea şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Pe teritoriile obiectivelor ce au cîteva posturi limitele fie¬cărui post sînt marcate pe teren cu indicatoare. De exemplu: „Hotarul (limita) postului nr. 2”.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:23 | Сообщение # 3
Grupa: Administratori
Mesaje: 2076
Reputatia: 60
4. Pentru paza şi apărarea celor mai importante obiective şi a corpu¬lui de gardă, aflate în afara taberelor militare, sînt săpate şi utila¬te tranşee, astfel ca din ele să fie deschis cîmpul de tragere asupra căilor de acces la post (corpul de gardă) şi să fie asigurată, în mă¬sura posibilităţilor, legătura de foc cu posturile învecinate. Tranşeea este utilată cu mijloace de legătură (semnalizare) cu corpul de gardă.

5. Noaptea căile de acces la post şi la obiectivul de păzit vor fi iluminate. Iluminaţia va fi asigurată în aşa fel, ca santinela, stînd la post sau mişcîndu-se pe itinerar, să se afle tot timpul în umbră.


Foişor de observaţie.
Umbrelă – ciupercă pentru santinelă
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 17:09 | Сообщение # 4
Grupa: Administratori
Mesaje: 2076
Reputatia: 60
6. Postul este utilat cu mijloace de legătură, care îi vor permite santinelei (cel puţin din două puncte, iar la paza obiective¬lor prin patrulare - peste fiecare 250 m de itinerar) să raporteze la corpul de gardă despre executarea serviciului.

7. Posturile interioare vor avea împrejmuire cu înălţimea de 0,7 - 1m şi iluminaţie. Punctul de control trebuie să dispună de o împrejmuire, care să apere santinela contra unui ata¬c prin surprindere.

8. La fiecare post exterior (în caz de necesitate, şi la cel interior), nemijlocit în apropierea depozitului, magaziei etc., se vor afla mijloace de stingere a incendiului: stingătoare de flă¬cări, lăzi cu nisip, butoaie cu apă, căldări şi inventar (hîrleţe, to¬poare, răngi, căngi).

9. La postul exterior se va afla o umbrelă-ciupercă special utilată pentru păstrarea îmbrăcămintei de post; la postul inte¬rior - dulap sau cuier pentru scurta îmblănită (manta). Umbrela-ciupercă este vopsită în culoarea obiectivului pă¬zit sau a terenului din jur.

10. Indicaţiile privitoare la utilarea obiectivelor cu mijloace tehnice de pază sînt expuse în compartimentul „Serviciul de gar¬dă cu aplicarea mijloacelor tehnice de pază”.
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2025
uCoz