Miercuri, 22.01.2025, 21:30
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Executarea salutului (onorului) militar.
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:07 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2039
Reputatia: 60
Executarea salutului (onorului) militar de pe loc şi din mers fără armă.

47. Salutul militar este semnul exterior de respect şi politeţe acordat reciproc şi normă de conduită a militarilor. Se exprimă în ritualul executării, în modul stabilit, a onorului militar la întîlnire (despărţire).
Onorul militar se execută cu sau fără armă, de pe loc sau din mers.
Salutul (onorul) militar se execută cu promptitudine şi vioiciune, respectînd exact regulile poziţiei „drepţi” şi ale deplasării.
48. Pentru a executa salutul (onorul) militar de pe loc în afara formaţiei, cu capul descoperit, la trei-patru paşi de comandant (superior), militarul se întoarce cu faţa către acesta, ia poziţia „drepţi” şi îl priveşte în faţă, întorcînd capul după el.
Dacă militarul este cu capul acoperit, atunci, în plus, duce cu vioiciune, pe calea cea mai scurtă, mîna dreaptă la coifură, astfel ca degetele să fie alăturate, palma întinsă, degetul mijlociu să atingă partea de jos a acesteia (lîngă cozoroc), iar cotul să fie pe linia şi la înălţimea umărului (fig. 11). La întoarcerea capului către comandant (superior), poziţia mîinii la coifură rămîne neschimbată.
Cînd comandantul (superiorul) a trecut, militarul, care execută salutul, întoarce scurt capul înainte şi lasă mîna dreaptă cu repeziciune în jos.
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:08 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2039
Reputatia: 60
49. Pentru a executa salutul militar din mers în afara formaţiei, cu capul descoperit, la trei-patru paşi de comandant (superior), militarul, odată cu punerea piciorului stîng pe pămînt, opreşte mişcarea mîinilor, întoarce scurt capul spre cel salutat şi continuînd deplasarea, îl priveşte în faţă. După ce trece de comandant (superior), militarul care salută întoarce capul înainte şi continuă mişcările mîinilor.
Dacă militarul este cu capul acoperit, atunci, odată cu punerea piciorului stîng pe pămînt, întoarce capul spre cel salutat şi duce mîna dreaptă la coifură, iar mîna stîngă o ţine nemişcată lîngă coapsă (fig. 12); după ce a trecut de comandant (superior), odată cu punerea piciorului stîng pe pămînt, întoarce capul înainte, iar mîna dreaptă o lasă în jos.
La depăşirea comandantului (superiorului), salutul militar se execută începînd cu primul pas al depăşirii, începînd cu pasul al doilea, capul se întoarce înainte şi mîna dreaptă se lasă în jos.
50. Dacă mîinile militarului sînt ocupate cu poveri, atunci salutul militar se execută prin întoarcerea capului către comandant (superior).
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2025
uCoz