Duminică, 02.02.2025, 12:46
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Mijloacele de înzestrare individuală a efectivului
CodruДата: Vineri, 29.11.2013, 13:40 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2039
Reputatia: 60
Mijloacele de înzestrare individuală a efectivului.


a) Trusa medicală individuală AI-1M, AI-2.

Trusa medicală individuală este destinată pentru acordarea primului ajutor in scopul prevenirii sau atenuării maxime a lovirii subunităţilor cu armele nucleare, biologice şi chimice ale inamicului
Trusa medicală individuală reprezintă un set de preparate farmaceutice speciale, destinate pentru acordarea primului ajutor sub formă de autoajutor şi ajutor reciproc cu scopul de a preîntâmpina diferite complicaţii (şocul traumatic, infectarea rănii) ale rănirii.

În trusa medicală AI-2 se află:
- două seringi de o singură folosinţă cu soluţie de analgetic, care se folosesc în caz de dureri provocate de fracturi, arsuri (combustii), plăgi imense şi sindromul de zdrobire a ţesuturilor;
- două penale, cu preparat antibacteriologic, care se foloseşte în caz de pericol de contaminare bacteriană sau în caz de rănire şi arsuri, conform instrucţiunii anexate;
- două penale, cu preparat antiradioaciv, se foloseşte în caz de pericol de contaminare radioacivă;
- două penale, cu preparat antivomă;
- preparat în caz de otrăvire cu substanţe toxice.
CodruДата: Vineri, 29.11.2013, 21:00 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2039
Reputatia: 60
Tub-seringa
Seringa reprezintă un tub de masă plastică cu pereţi elastici (1), la capătul căruia se suceşte canula (2) cu ac pentru injecţie (3). Acul este steril şi protejat de un căpăcel (4), care este îmbrăcat strâns pe canulă.

Tubul cu preparatul analgetic este închis ermetic, seringa este destinată pentru introducerea subcutanată sau intramusculară a preparatelor analgetice, când se acordă primul ajutor sub formă de autoajutor sau ajutor reciproc pe câmpul de luptă. Neatingând acul cu mâinile, el se inoculează în muşchii femurului sau în regiunea superioară a fesei. Preventiv, sucind canula, se străpunge membrana ermetică, unind lume nul acului cu conţinutul tubului. Stingând treptat seringa, se injectează soluţia medicamentoasă şi tară a slăbi degetul, se extrage acul.
De regulă, injecţia se face în pielea descoperită şi curată, însă în cazurile, când starea rănitului necesită acordarea primului ajutor urgent injecţia se poate efectua prin echipament sau costumul de protecţie individual.
CodruДата: Vineri, 29.11.2013, 21:05 | Сообщение # 3
Grupa: Administratori
Mesaje: 2039
Reputatia: 60
b) Pachetul individual de pansament.
In caz de rănire fiecare militar trebuie să poată aplica un pansament primar cu scopul opririi hemoragiei externe şi preîntâmpinării contaminării rănii. Pentru aceasta fiecare militar este asigurat cu două pachete individuale de pansament. Pachetele individuale de pansament sânt păstrate în buzunarul stâng al vestonului sau al scurtei.

Pachetul individual de pansament constă din două pernuţe de tifon şi vată (17 cm x 32 cm), o fâşie de tifon (10 cm x 7 m), un bold. O pernuţă este fixată la începutul fişei de tifon, a doua pernuţă poate fi deplasată pe faşa de tifon.
Tifonul şi pernuţele strânse şi presate sânt ambalate în hârtie cerată şi înveliş cauciucat extern. Învelişul cauciucat asigură sterilitatea conţinutului pachetului.

Regulile de folosire a pachetului individual de pansament:
- se rupe ambalajul extern din partea inciziei şi se scoate pachetul învelit în hârtie cerată, se scoate boldul şi se fixează de îmbrăcăminte la ioc vizibil;
- se desfăşoară învelişul de hârtie, cu mâna stingă se apucă de capătul tifonului şi se desface pachetul până la tifon;
- cu mâna dreaptă se ia faşă de tifon şi se desfăşoară, lăsând fiecare pernuţă îndoită în două (în caz de plagă sau arsuri, pernuţele se desfac complet);
- se aplică pansamentul pe plagă cu partea care nu a fost atinsă cu mâinile (partea care nu este cusută cu aţă colorată) şi se fixează pernuţele eu tifon, după fixarea pernuţelor capătul tifonului se fixează cu boldul. Plăgile mici se acoperă cu o pernuţă, a doua se aplică deasupra primei, în caz de arsuri imense ambele pernuţe se amplasează alături, iar în caz de plagă perforantă orificiile de intrare şi ieşire a glonţului se pansează separat. învelişul cauciucat se foloseşte în caz de rănire a cutiei toracice cu pneumotorax deschis, fiind aplicat nemijlocit pe plagă.
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2025
uCoz