Luni, 20.05.2024, 14:30
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Serviciului de Gardă » Controlul gărzilor
Controlul gărzilor
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:06 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Controlul gărzilor

Principii generale


230. Sînt obligate să execute controlul gărzilor persoanele, cărora aceste gărzi le sînt subordonate (pct.75), comandanţii de companii (baterii), comandanţii de batalioane (divizioane), precum şi locţiitorii lor şi toţi şefii direcţi ai acestor comandanţi.

Gărzile amplasate pe teritoriul sectorului (staţiei) de cale ferată, al aeroportului, precum şi gărzile ce însoţesc transpor¬turile cu încărcături militare, care trec prin staţie sau aeroport sînt controlate de şeful secţiei transporturi şi comunicaţii militare a sectorului (staţiei) sau a aeroportului sau de ajutorii acestuia.
Controlul gărzilor de către persoanele cu funcţii din garni¬zoană (unitatea militară) se efectuează după graficul aprobat de şeful garnizoanei (comandantul de unitate mi¬litară).

Cel puţin jumătate din controale vor fi efectuate pe timp de noapte.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:06 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
231. Gărzile sînt controlate şi de:
1) persoanele desemnate de conducătorul structurii militare sau de şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale;
2) persoanele desemnate de comandanţii unităţilor militare – cînd gărzile sînt numite de către unităţile militare aflate în subordinea lor;
3) persoanele desemnate de şeful garnizoanei – cînd gărzile sînt de garnizoană sau interioare ale garnizoanei respective;
4) persoanele sosite pentru conducerea inspectării (contro¬lului) trupelor şi la indicaţia lor, ofiţerii din personalul grupei de inspecţie (control) – cînd gărzile sînt din unităţile militare inspectate (controlate) de către acestea.

Controlul gărzilor este permis doar persoanelor ce cunosc bine serviciul de gardă. Militarii numiţi pentru controlul gărzi¬lor vor fi instruiţi în mod corespunzător.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:07 | Сообщение # 3
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
232. Persoanele indicate la pct.231 sînt obligate să prezinte şefului garnizoanei (comandantului unităţii militare) dispoziţiunile în scris cu ştampila şefilor, care au dispus numirea lor pentru controlul gărzilor. In baza dispoziţiunilor menţionate, acestora li se eliberează legitimaţie de o singură dată, care acordă dreptul de control al gărzilor, este semnată de coman¬dantul comenduirii militare (comandantul unităţii militare), are ştampila cu stemă, care se prezintă ofiţerului de serviciu pe gărzi (unitatea militară). Legitimaţia de o singură dată menţio¬nată este eliberată de către şeful garnizoanei persoanelor numite de el pentru controlul atît al gărzilor pe garnizoană, cît şi al celor interioare, iar de către comandantul unităţii militare – pentru controlul gărzilor interioare.

În legitimaţia de o singură dată se indică persoana căreia ea îi este eliberată, pentru controlul căror gărzi şi în cît timp acest control va fi efectuat. La expirarea termenului de vala¬bilitate a legitimaţiei, ea este predată de către persoana ce efectuează controlul la comenduirea militară a garnizoanei (în statul major al unităţii militare).

Comandantului companiei (bateriei), din partea căreia a fost numit personalul gărzii, cît şi locţiitorului lui şi tuturor şefilor nemijlociţi ai comandantului de companie (baterie) legitima¬ţia cu drept de control al gărzilor interioare nu li se eliberează.

Şeful secţiei transporturi şi comunicaţii militare a sectorului şi staţiei de cale ferată, aeroportului şi ajutorii săi exercită controlul gărzilor amplasate pe teritoriul sectorului şi staţiei de cale ferată, aeropor¬tului şi fără legitimaţia ce dă dreptul de control al gărzilor, doar prezentînd legitimaţia de serviciu.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:07 | Сообщение # 4
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
233. Toate persoanele sosite pentru controlul gărzilor la indicaţia şefilor, enumeraţi la pct.231, exercită controlul fiind însoţiţi de ofiţerul de serviciu pe gărzi (unitatea militară) sau de ajutorul acestuia (ajutorul ofiţerului de serviciu pe unitatea militară, dacă garda se află în subordinea lui). La aceste persoane, ofiţerul de serviciu pe gărzi (unitatea militară) controlează legitimaţiile de serviciu şi legitimaţiile de o singură dată, care acordă dreptul de control al gărzilor.

Ofiţerii din unitatea militară respectivă pot să exercite controlul gărzilor fără a fi însoţiţi de ofiţerul de serviciu pe unitatea mili¬tară sau de ajutorul acestuia în baza legitimaţiei cu dreptul de efectuare a controlului.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:08 | Сообщение # 5
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
234. În corpul gărzilor sînt controlate:
1) starea de pregătire în vederea luptei a gărzii, cunoaşterea obligaţiilor şi executarea lor practică de către personalul gărzii;
2) ordinea interioară în corpul gărzii, respectarea regulilor de păstrare a armelor şi muniţiilor, corectitudinea perfectării documentaţiei stabilite şi completării foii de stare a gărzii;
3) corespunderea utilajului corpului de gardă şi al postu¬rilor conform cerinţelor prezentului regulament, funcţionarea, starea bună a mijloacelor tehnice de pază, mijloacelor de legătură şi iluminaţie;
4) utilarea arestului şi ordinea de întreţinere în el a persoa¬nelor arestate.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 15:08 | Сообщение # 6
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
235. Persoanele care controlează serviciul santinelelor sînt însoţite la posturi de şeful gărzii sau de ajutorul său şi de 1-2 militari din gardă înarmaţi.
Pentru controlul serviciului santinelelor, precum şi în cazul chemării la post a şefului gărzii sau a ajutorului acestuia, caporalul de schimb pleacă la post fiind însoţit de 1-2 militari de gardă înarmaţi cu arme încărcate.

236. Persoanele ce efectuează controlul serviciului santinelelor (cu excepţia persoanelor cărora santinelele li se subordonează) nu le fac observaţii acestora; referitor la toate neajunsurile ele dau indicaţii persoanelor care le însoţesc. Rezultatele controlului şi indicaţiile lor controlorii le notează în foaia de stare a gărzii.
În timpul controlului serviciului santinelelor, pentru sporirea observaţiei asupra postului şi a căilor de acces spre el, şeful gărzii (ajutorul şefului gărzii) numeşte militarul de gardă care îl însoţeşte.

Se interzice controlul serviciului santinelelor prin apropiere neobservată de post, prin tentative de a-i lua santinelei arma şi prin alte procedee care se pot solda cu accidente.
OaspeteДата: Duminică, 30.10.2016, 21:31 | Сообщение # 7
Grupa: Vizitatori
Mesaje:
Reputatia: off





Sa inteleg: ofiterul de serviciu sau ajutorul lui trebuie sa mearga insotit in control? Nu are voie singuri?
CodruДата: Duminică, 20.11.2016, 22:42 | Сообщение # 8
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Citat Oaspete ()
Sa inteleg: ofiterul de serviciu sau ajutorul lui trebuie sa mearga insotit in control? Nu are voie singuri?
Da. Persoanele sosite pentru control trebuie să fie însoţite de şeful gărzii sau locţiitorul său, dacă controlează posturile numai a unuia din caporalii de schimb, atunci poate fi însoţit de el.
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Serviciului de Gardă » Controlul gărzilor
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2024
uCoz