Luni, 20.05.2024, 12:51
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Disciplinei Militare » Propuneri, cereri şi reclamaţii
Propuneri, cereri şi reclamaţii
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 18:10 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Propuneri, cereri şi reclamaţii


Art.87. – Dacă militarul constată sustragere sau deteriorare de bunuri militare, cheltuieli nelegitime de mijloace băneşti, abuzuri în aprovizionarea trupelor, neajunsuri în ţinerea în stare cuvenită a armamentului şi a tehnicii, nerespectare a drepturilor stabilite de lege şi a normelor de asigurare a militarilor sau alte fapte de prejudiciere a Forţelor Armate, el este obligat să raporteze despre aceasta şefului nemijlocit. De asemenea, el poate să înainteze, în scris, o propunere sau o cerere privind lichidarea acestor neajunsuri către superior, inclusiv către conducătorul structurii militare.

Art.88. – Fiecare militar are dreptul să înainteze reclamaţie, în mod verbal sau în scris, comandantului (şefului) ierarhic superior asupra acţiunilor ilegale ale comandanţilor (şefilor) faţă de el sau asupra încălcării drepturilor şi dispenselor cuvenite.

Art.89. – (1) Militarul are dreptul să depună reclamaţii doar în nume propriu. Reclamaţiile depuse în grup sau în numele altor persoane nu se examinează.

(2) Se interzice depunerea de reclamaţii în timpul aflării în formaţie (cu excepţia celor depuse în timpul chestionării militarilor), în serviciul de zi, precum şi în timpul aplicaţiilor.

Art.90. – (1) Comandantul (şeful) trebuie să acorde atenţia cuvenită propunerilor, cererilor şi reclamaţiilor depuse. El poartă răspundere personală pentru examinarea lor la timp şi pentru luarea măsurilor de rigoare.

(2) Comandantul (şeful) este obligat să examineze propunerea (cererea, reclamaţia) în termen de 10 zile, iar dacă propunerea (cererea, reclamaţia) va fi considerată întemeiată, va lua măsuri pentru lichidarea premiselor ce au condiţionat reclamaţiile militarilor şi ale altor cetăţeni.

(3) În cazul cînd soluţionarea propunerii (cererii, reclamaţiei) nu ţine de competenţa comandantului (şefului) care a primit-o, el o va expedia comandantului ierarhic superior sau instituţiei respective în termen de cel mult 3 zile de la data primirii, anunţînd despre aceasta reclamantul.

(4) Se interzice remiterea cererilor şi reclamaţiilor spre examinare persoanelor ale căror acţiuni sînt contestate.
CodruДата: Duminică, 25.11.2012, 18:10 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Art.91. – (1) Propunerile (cererile, reclamaţiile) militarilor se soluţionează:
a) în unităţile militare şi în instituţii – imediat, dar nu mai tîrziu de 10 zile de la data înaintării;
b) în secţiile şi direcţiile structurii militare – în termen de 15 zile de la data intrării.

(2) În cazurile în care soluţionarea propunerii (cererii, reclamaţiei) necesită un control riguros, solicitarea de materiale suplimentare şi recepţionarea altor acte, termenele de soluţionare, ca excepţie, pot fi prelungite de către comandant (şef) cu cel mult 15 zile, fapt despre care va fi informat reclamantul.

Art.92. – Comandanţii (şefii) sînt obligaţi, cel puţin o dată în trimestru, să efectueze controlul intern al lucrului de examinare a propunerilor (cererilor, reclamaţiilor), numind în acest scop o comisie. Despre rezultatele controlului se întocmeşte un act în formă stabilită.

Art.93. – Propunerile (cererile, reclamaţiile) se consideră soluţionate dacă au fost examinate toate problemele abordate, au fost luate măsurile de rigoare şi au fost date răspunsuri conform legislaţiei în vigoare.

Art.94. – Comandantul (şeful) care, în procesul soluţionării problemelor abordate, a comis abuz de putere sau acţiuni ilegale faţă de subaltern poartă răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Art.95. – Toate propunerile, cererile şi reclamaţiile sînt înregistrate, în ziua intrării, în registrul de propuneri, cereri şi reclamaţii (anexa nr.4 la prezentul regulament), care se ţine în fiecare unitate militară (instituţie) şi se păstrează la persoana responsabilă, numită de comandant (şef).

Art.96. – (1) În registrul de propuneri, cereri şi reclamaţii se consemnează hotărîrea emisă asupra fiecărei propuneri, cereri şi reclamaţii.

(2) Registrul de propuneri, cereri şi reclamaţii se prezintă pentru control comandantului (şefului) de unitate militară (de instituţie) – lunar, iar persoanelor care inspectează (controlează) – la cerere.

Art.97. - Registrul de propuneri, cereri şi reclamaţii trebuie să fie numerotat, şnuruit, sigilat şi semnat de către comandant (şef).
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Disciplinei Militare » Propuneri, cereri şi reclamaţii
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2024
uCoz