Luni, 20.05.2024, 13:26
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Instrucţiei de Front » Exerciţiile de front şi deplasarea cu arma
Exerciţiile de front şi deplasarea cu arma
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 14:56 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Poziţia „drepţi” cu arma


27. Poziţia „drepţi” cu arma este ca şi fără armă. Totodată, arma în poziţia „la umăr” se ţine cu gura ţevii în sus, cu mîna dreapta atingînd marginea superioară a centurii, iar pistolul-mitralieră cu pat metalic rabatabil – cu gura ţevii în jos (fig. 5 a şi b).
Puşca-mitralieră şi carabina (armamentul greu de companie) se ţin la picior cu mîna dreaptă liber lăsată în jos, astfel ca patul să stea cu talpa pe pămînt, atingînd piciorul drept (fig. 5 c).
Aruncătorul de grenade în poziţia „la umăr” se ţine cu gura ţevii în sus, cu mîna dreaptă atingînd marginea superioară a curelei. (fig. 5 d).
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 14:59 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
Executarea mînuirilor armei de pe loc


28. Pistolul-mitralieră se trece din poziţia „la umăr” în poziţia „la piept”, la comanda „La piept – ARM” în trei mişcări:
1) mişcarea întîi – mîna dreaptă se aduce pe curea puţin în sus, se scoate pistolul-mitralieră de pe umăr şi, apucîndu-1 cu mîna stîngă de uluc şi de apărătoarea mîinii, se ţine în faţa corpului cu încărcătorul spre stînga, cu retezătura dinainte a ţevii la înălţimea bărbiei (fig. 6 a);
2) mişcarea a doua – cu mîna dreaptă se aduce cureaua spre dreapta şi se interceptează cu palma, astfel încît degetele să fie semiîndoite şi îndreptate spre sine, trecînd în acelaşi timp cotul mîinii drepte pe sub curea (fig. 6 b);
3) mişcarea a treia – se trece cureaua peste cap; se apucă pistolul-mitralieră cu mîna dreaptă de gîtul patului, iar mîna stîngă se lasă cu repeziciune de-a lungul corpului (fig. 6 c).
Pistolul-mitralieră cu patul metalic rabatabil se trece din poziţia „la umăr” în poziţia „la piept” la aceeaşi comandă, în două mişcări:
1) mişcarea întîi – cu mîna dreaptă se scoate pistolul-mitralieră de la umăr, fără a scoate cotul mîinii drepte de sub curea şi, apucînd pistolul-mitralieră cu mîna stîngă de uluc şi de apărătoarea mîinii pe dedesubt, se ţine în faţa corpului, cu încărcătorul în jos, cu retezătura dinainte a ţevii spre stînga (fig. 6 d);
2) mişcarea a doua – cu mîna dreaptă se trece cureaua peste cap, pe umărul stîng, se apucă cu ea pistolul-mitralieră de cutia cu mecanisme, de lîngă curea, iar mîna stîngă se lasă cu repeziciune de-a lungul corpului (fig. 6 e).
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:00 | Сообщение # 3
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
29. Pistolul-mitralieră se trece din poziţia „la piept” în poziţia „la umăr” la comanda „La umăr – ARM”, în trei mişcări:
1) mişcarea întîi – cu mîna stîngă se apucă pistolul-mitralieră de uluc şi de apărătoarea mîinii pe dedesubt şi ducîndu-l în acelaşi timp puţin înainte şi în sus, se scoate mîna dreaptă de sub curea şi se apucă cu ea gîtul patului şi se ţine pistolul-mitralieră după cum este arătat (fig. 7 a);
2) mişcarea a doua – ridicînd pistolul-mitralieră puţin în sus, se trece cureaua peste cap şi se ţine pistolul-mitralieră în faţă vertical, cu încărcătorul spre stînga, cu retezătura dinainte a ţevii la nivelul bărbiei (fig. 7 b);
3) mişcarea a treia – cu mîna dreaptă se apucă de partea de sus a curelei şi se trece pistolul-mitralieră la umărul drept în poziţia „la umăr”, iar mîna stîngă se lasă cu repeziciune de-a lungul corpului (fig. 7 a).
Pistolul-mitralieră cu patul metalic rabatabil se trece din poziţia „la piept” în poziţia „la umăr” la aceeaşi comandă, în trei mişcări:
1) mişcarea întîi – cu mîna stîngă se apucă pistolul-mitralieră de ţeavă şi de tubul de gaze pe deasupra şi, ridicîndu-l puţin în sus, se scoate cotul mîinii drepte de sub curea; cu mîna dreaptă, orientată cu palma în sus, se apucă cureaua de lîngă cutia cu mecanisme (fig. 7 c);
2) mişcarea a doua – întorcînd pistolul-mitralieră cu cutia închizătorului în sus, se trece cureaua peste cap şi se ţine cu încărcătorul spre dreapta (fig. 7 d);
3) mişcarea a treia – se trece pistolul-mitralieră la umărul drept în poziţia „la umăr”, iar mîna stîngă se lasă cu repeziciune de-a lungul corpului (fig. 5 b).
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:02 | Сообщение # 4
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
34. Pentru a slăbi (a strînge) cureaua, se dă comanda „Slăbiţi (Strîngeţi ) – CUREAUA”.
La comanda „Slăbiţi (Strîngeţi)”, pistoalele-mitralieră şi aruncătoarele de grenade portative se iau în mîna dreaptă, carabinele şi mitralierele – la picior; la pistolul-mitralieră cu pat metalic rabatabil, pe lîngă aceasta, se rabatează patul. La comanda „CUREAUA”, se execută jumătate de întoarcere la dreapta, concomitent se face cu piciorul stîng un pas spre stînga şi, aplecînd corpul înainte, se sprijină arma cu patul în talpa piciorului stîng, iar cu ţeava se pune în îndoitura cotului drept; picioarele nu se îndoaie în genunchi; ţinînd cu mîna dreaptă catarama curelei, cu mîna stîngă se strînge (slăbeşte) cureaua şi în mod independent se ia poziţia „drepţi”.
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:03 | Сообщение # 5
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
35. Înainte de a da comenzile: „La spate”, „La umăr” şi „La piept” – arma se asigură, în prealabil, la comanda „Asiguraţi – ARM”.
Dacă e necesar să fie scoasă baioneta-cuţit (rabatată baioneta) sau să fie pusă, se dau comenzile: „Scoateţi – BAIONETA” („Rabataţi – BAIONETA”) şi „Puneţi – BAIONETA”.
36. Arma se trece din poziţia „la umăr” în poziţia „la spate” la comanda „La spate – ARM”, în două mişcări:
1) mişcarea întîi – cu mîna stîngă se apucă cureaua puţin mai jos de umărul drept, iar cu mîna dreaptă se apucă, în acelaşi timp, de pat (pistolul-mitralieră cu patul metalic rabatabil şi aruncătorul de grenade antitanc portativ – de ţeavă, lîngă portcureaua de jos);
2) mişcarea a doua – cu mîna dreaptă se ridică arma puţin în sus, iar cu mîna stîngă se trece cureaua peste cap, pe umărul stîng; arma şi mîinile se lasă cu repeziciune în jos (fig. 10).
Pistolul-mitralieră se ia în poziţia „la spate” fără baionetă, iar carabina – cu baioneta rabatată.
CodruДата: Duminică, 13.10.2013, 15:05 | Сообщение # 6
Grupa: Administratori
Mesaje: 2035
Reputatia: 60
37. Arma se trece din poziţia „la spate” în poziţia „la umăr” la comanda „La umăr – ARM”, în două mişcări:
1) mişcarea întîi – cu mîna stîngă se apucă cureaua puţin mai jos de umărul stîng, iar cu mîna dreaptă se apucă, în acelaşi timp, de pat (de partea dinainte a ţevii);
2) mişcarea a doua – cu mîna dreaptă se ridică arma puţin în sus, iar cu mîna stîngă se trece cureaua peste cap, pe umărul drept; cureaua se apucă cu mîna dreaptă (fig. 5 a, b şi d), iar mîna stîngă se lasă cu repeziciune de-a lungul corpului.
irrintyДата: Joi, 14.12.2023, 22:28 | Сообщение # 7
Grupa: Vizitatori
Mesaje:
Reputatia: off





<a href=https://acialis.sbs>cialis and viagra sales</a> 27 trial is that the original factorial design randomly assigned patients to celecoxib with stratification by aspirin use 81 mg; however, the effects of these factors and the other possible confounders of adjuvant chemotherapy and lymph node involvement were handled with stratified univariable and multivariable results
Forum » Disciplinile de instruire » Regulamentul Instrucţiei de Front » Exerciţiile de front şi deplasarea cu arma
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2024
uCoz